top of page
  • Foto del escritorvoluntariat Sènior

L’Ajuntament de Lleida i ”la Caixa” impulsen el coneixement de les persones grans en noves ...

L’Ajuntament de Lleida i ”la Caixa” impulsen el coneixement de les persones grans en noves tecnologies i faciliten la seva participació social amb aquesta aula, dotada amb nou equips informàtics per fer-hi activitats vinculades al món digital La col·laboració s’emmarca dins el programa de Persones Grans de “La Caixa” que l’entitat desenvolupa amb l’Ajuntament des del 1998.La Llar Municipal de Jubilats del Secà de Sant Pere ha estrenat una Ciberaula, amb la qual es pretén impulsar el coneixement de les persones grans en noves tecnologies i facilitar la seva participació social. El paer en cap, Miquel Pueyo, i el sotsdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón, han participat en l’acte d’obertura de l’aula, en què hi han participat usuaris i usuàries del nou equipament, membres de l’AV i de la Llar del barri.

L’alcalde ha assegurat que el col·lectiu de persones gran és molt actiu avui en dia i que la fractura digital que existia fins ara s’està reduint pel domini que té de les noves tecnologies. Per això, s’ha de seguir oferint aquest atansament a la informàtica i a les eines digitals, perquè és important trametre els coneixements i històries personals als qui venen darrere i fer-ho en nous digitals. Així, entre altres, també es poden fer històries vinculades al barri amb els taller d’storytelling (història transversal que recorre el contingut).

Igualment, Simón ha destacat la importància d’acompanyar les persones grans en l’ús de les noves tecnologies, com també es fa en altres col·lectius, perquè mantinguin el seu paper actiu a la societat. Alhora, ha remarcat les línies de treball obertes amb l’Ajuntament que permeten seguir endavant amb diversos projectes d’àmbits socials i vinculats a la infància, l’educació, la gent gran, etc.

La Ciberaula del Secà està dotada de 9 equips informàtics, una impressora multifuncional i una pantalla amb un canó projector per desenvolupar el catàleg de cursos i itineraris formatius que ofereix “la Caixa”, per practicar amb les noves tecnologies i incorporar-les al seu ús quotidià. Entre altres, els cursos que s’hi faran seran d’informàtica, per fer tràmits per internet, xarxes socials, per preparar desplaçaments o sortides, i per treballar imatges digitalment. Amb aquest espai, es pretén també que persones grans del centre dinamitzin i facin ús d’aquests espais per formar a altres persones grans, així com a alres col·lectius.

La col·laboració s’emmarca dins el programa de Persones Grans de “La Caixa” que l’entitat desenvolupa amb l’Ajuntament des del 1998, que es regeix pels principis de solidaritat i creixement personal.

L’acte d’aquesta tarda també ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde Paco Cerdà i els regidors i regidores Ignasi Amor, Sergio González -qui és regidor d’aquest barri-, Félix Larrosa, Ángeles Ribes i Marisa Xandri.

7 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page